-
Darmowa wysyłka
od 400 zł -
Natychmiastowa
wysyłka towaru -
Masz pytanie?
Zadzwoń 795 574 638







Nie zapomnij o dopisaniu koloru w komentarzu do zamówienia.
SKŁADNIKI
tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester.
Charakteryzuje się interesującym słodko-kwaśnym smakiem.
Można z niej przygotować odświeżający napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do smaku) na 250ml wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal
Tłuszcz: 0,2g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany: 24,3 g
W tym cukry: 11,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |