-
Darmowa wysyłka
od 400 zł -
Natychmiastowa
wysyłka towaru -
Masz pytanie?
Zadzwoń 795 574 638
Nie zapomnij o dopisaniu koloru w komentarzu do zamówienia.
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha” tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu”. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Japonia |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Masa netto (g) | 60 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |