-
Darmowa wysyłka
od 400 zł -
Natychmiastowa
wysyłka towaru -
Masz pytanie?
Zadzwoń 795 574 638
Nie zapomnij o dopisaniu koloru w komentarzu do zamówienia.
fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1201 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 6,8 g
Błonnik - 32 g
Białko - 17 g
Sól - 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |